تحقیق حفظ و مرمت و اصلاح بافت‌هاي فرسوده شهري

دسته بندي : مهندسی عمران » تأسیسات ساختمانی و شهری
دانلود تحقیق با موضوع حفظ و مرمت و اصلاح بافت‌هاي فرسوده شهري،
در قالب word و در 8 صفحه، قابل ویرایش.


بخشی از متن تحقیق:
گام‌هاي اوليه فعاليت‌هاي مربوط به احياي بافت قديم شهرها را بايد در اروپاي غربي به ويژه در كشورهاي فرانسه و انگليس به دليل آغاز اوليه انقلاب صنعتي در دوره 1760 _ 1830 جستجو كرد.
علل گوناگوني مسئولان و متخصصان مهندسي ساختمان را به فكر حفظ و مرمت و اصلاح بافت‌هاي فرسوده شهري انداخته است كه موجب وضع مقررات و شروع اقداماتي حمايت‌گرانه شده است كه هر بار به عللي اين اقدامات از نيمه راه يا حتي ابتداي راه رها شده است.
حق اين است كه ما به نوسازي و بهسازي بافت‌هاي قديم كم‌بها داده و يا به طور كلي بها نداده‌ايم جا دارد تا مسئولان و نهادهاي مختلف كشور به ويژه نهادهايي كه مستقيم با اين مسائل سر و كار دارند بيشتر در اين زمينه برنامه‌ريزي كرده و اقدامات اجرايي انجام دهند. تا جلو رشد لجام‌گسيخته معماري و شهرسازي گرفته شود تا باعث از دست رفتن ميراث كهن و فرهنگ چندين هزار ساله ايران شود.در معماري مدرن بافت‌هاي فرسوده قديمي ايران مورد بي‌مهري مهندسي و آرشيتكت‌هاي ايراني قرار گرفته است. در حالي كه آمريكايي‌ها با الگوبرداري از معماري ايران 700 هكتار از زمين‌هاي ايالت كاليفرنياي آمريكا را به نوع جديدي از طراحي خانه اختصاص داده‌اند كه شباهت زيادي به معماري ساختمان‌هاي كويري ايران دارد. زيرا اين نوع معماري بيشترين انطباق را با شرايط اقليمي دارد كه به خاطر استفاده نكردن از چوب و آهن، گرماي زيادي را به خود جذب نمي‌كند. بر اين پايه، ساختمان‌هاي جديد كه گنبدي‌شكل بوده و از خشت و گل ساخته مي‌شوند كه داري سقفي باز يا تعداد سوراخ در اطراف گنبد هستند كه از طريق آن جريان باد به داخل ساختمان راه پيدا مي‌كند و به طور طبيعي باعث خنك شدن فضاي داخل ساختمان مي‌شود. طرح اين ساختمان‌ها نظر مساعد سازمان بازرسي و نظارت امور ساختماني ايالت كاليفرنيا را جلب كرده است.معماري سنتي ايراني اينك الگوي كشورهاي ديگر شده است. ولي ما به سرعت بافت‌هاي قديم شهرها را با جايگزين كردن معماري به اصطلاح جديد نابود مي‌كنيم. شهرهاي كويري ما بر مبناي تجربه معماران گذشته بنا شده است. شهرهاي قديمي به ويژه شهرهايي كه در حاشيه كوير قرار گرفته‌اند، داراي دو صورت متفاوت از هم هستند. بخشي از شهر وسعت محدودي را به خود اختصاص داده و در اصطلاح به آن بافت قديم گفته مي‌شود كه يك شكل‌گيري مستمر داراي يك بافت هماهنگ و پيوسته فضاهاي شهري است. بخش ديگر (يعني بافت جديد) با وسعت بسيار زيادتر در طي يك زمان كوتاه شكل گرفته و داراي خصوصياتي كاملا متفاوت با بافت‌ قديم است.امروزه توسعه شهرها و رشد اقتصادي صنعتي و فيزيكي آنها همه بدون كوچك‌ترين توجهي بر بافت قديمي آنها شكل گرفته است. بدين ترتيب بخش‌هاي كهن شهري كه طي روزگار دراز مركز اقتصادي و نطفه اصلي اين مركز به شمار مي‌رفته روبه نابودي مي‌روند. تعدادي از اين عوامل به سرعت بر بافت‌ها تاثير مي‌گذارند. اما عوامل ديگر به آهستگي و به مرور زمان تاثير مي‌گذارند. همچنين اثرات اين عوامل بر شهرهاي مختلف متفاوت است.بخش‌هاي سنتي شهرها به دلايل مختلف از جمله مسايل رواني و اقتصادي داراي جذب خانوارها نيستند. تقاضا براي مسكن در اين گونه مناطق در مقايسه با ديگر نقاط يك شهر پايين‌تر است
دسته بندی: مهندسی عمران » تأسیسات ساختمانی و شهری

تعداد مشاهده: 1428 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: Word

تعداد صفحات: 8

حجم فایل:136 کیلوبایت

 قیمت: 35,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    در قالب word و در 8 صفحه، قابل ویرایش.